peritheatrou.net

Πλημμύρισε και πάλι


Νέα

Πλημμύρισε και πάλι ..

Να εκφράσω κατ αρχήν τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι πλημμύρες αυτές είναι γνωστές σαν «πλημμύρες του Αγίου Φιλίππου» μια και συνηθίζουν να έρχονται – επισκέπτονται την Αττική την συγκεκριμένη γιορτή .

Κάποιες φορές αφήνουν μικρές υλικές ζημίες κάποιες πολλές ,,, δυστυχώς κάποιες από αυτές τις πλημμύρες έχουν και ανθρώπινα θύματα..

Δεν φταίει φυσικά ούτε ο άγιος ούτε το νερό ..

Στη σύγχρονη Ελλάδα η αρχιτεκτονική μισεί τα ποτάμια ,τις ρεματιές τα ρυάκια τις λίμνες και οτιδήποτε έχει σχέση με το νεράκι γενικός ...
Κάποια ποτάμια τα σκεπάζει πολλά τα μπαζώνει μερικά τα εκτρέπει ,τα παρ εκτρέπει ,όλα τα επιτρέπει και συχνά τα παύει εντελώς ,,, λες και το νερό μετά από εκείνο το σημείο θα πετάξει προς τη θάλασσα ως εκ θαύματος για να μην ταλαιπωρεί τα της αρχιτεκτονικής σχέδια .

Παρά τις προσπάθειες των ειδικών και τις παρεκκλίσεις στον Άγιο ..το νερό συνεχίζει να κυλά με πείσμα προς την θάλασσα !!!καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του και δημιουργώντας εικόνες καταστροφής που θα ζήλευαν και ταινίες επιστημονικής φαντασίας & καταστροφής του Χόλιγουντ.

Και αυτό δεν είναι μόνο συνέπεια τις κακοποιημένης από την αρχιτεκτονική περιοχή..είναι και οι καλοκαιρινές φωτιές ...που δεν αφήσαν δέντρο για δέντρο .

Τα δάση που έχουμε στην Αττική όμως είναι μόνο από πεύκα ....!!! και όπου δεν ήταν μόνο πεύκα κατά τις αναδασώσεις έγιναν αποκλειστικά πευκοδάση ,που με τον παραμικρό αέρα αν κάνει και πάρει κάπου φωτιά και δεν τα σβήνει ΤΙΠΟΤΑ...!!!

Θα πρέπει να δούμε την φύση με άλλη οπτική ...σαφώς τα πευκόδεντρα έχουν μεγάλη παραγωγή οξυγόνου ,ένα υγιές δάσος όμως δεν μπορεί να αποτελείται από ένα και μόνο είδους δέντρο.

Θα πρέπει να ξεπεράσουμε την αντίληψη αυτή του πευκοδάσους επειδή παράγουν πολύ οξυγόνο ...
Ακόμα και στην αναδάσωση είμαστε εγωιστές μόνο τον ευατό μας σκεπτόμαστε ... δε είανι όμως ετσί το δάσος είναι και για τα ζωάκια τα πουλία και όλα τα δέντρα ...
Να κάνουμε αναδασώσεις με πολλών ειδών δέντρα , θάμνους, φυλλοβόλα ακόμα και λουλούδια και αναρριχώμενα φυτά οπωροφόρα και και και μη τα γράφω όλα με την σειρά , δίνοντας βάση και στο πως θα ζήσουν μικρά ζωάκια μέσα στο δάσος ...όλα είναι χρήσιμα σε ένα δάσος ...
Τι θα τρώνε λ.χ. σε ένα πευκοδάσος τα λαγουδάκια ή οι σκίουροι; πευκοβελόνες και κουκουνάρια;
πιθανόν να χρειάζεται να γίνουν και μικρές λιμνούλες να έχουν κάπου να πίνουν νερό σαφως και ξέφωτα και και και και ..γιατί όχι να μην έχουν αυτά τα δάση μέχρι και κάστορες ...

Θα πρέπει και τα χειμαρρορέματα να τα έχουν οι δασικές υπηρεσίες περιποιημένα με τα γνωστά μικροφράγματα να εμποδίζουν την μεγάλη ταχύτητα ροής του νερού κατά τη βροχή και την μεταφορά σαθρών υλικών.

Χρειάζεται ακόμα να γίνουν και να τοποθετηθούν πινακίδες στους δρόμους που έχουν επαφή με τέτοια ρέματα – χειμάρρους .. ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί – κυνηγοί -τουρίστες που διέρχονται απο αυτά ....
Κάλως η μετεωρολογική υπηρεσία εκδίδει «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα » απο την άλλη πάλι πρέπει να γνωρίζουμε που αυτά τα φαινόμενα γίνονται επικίνδυνα...να ξέρει ο κόσμος να προφυλαχθεί.

Γιατί άντε και το μάθαμε αυτό το ρέμα με την καταστροφή που έφερε το αλλό ρέμα που είναι και αυτό επικίνδυνο που είναι; και ποιος θα το θυμάται μετά απο τρία χρόνια όσο και να το φωναζουν στην τιβί;


Θα πει κάποιος .. θα σταματήσουν οι πλημμύρες; όχι,οι πλημμύρες δεν θα σταματήσουν ..σε κάποιες περιοχές είναι νομοτελειακό ότι θα γίνονται πλημμύρες όμως δεν θα έχουμε θύματα και αυτό είναι το πιο σημαντικό .

edit by: administrator
28 September 2018 23:51:04.