peritheatrou.net

One or Several Tigers


Θεατρικές παραστάσεις

Ho Tzu Nyen
12-16 Μαΐου | Διπλάρειος Σχολή (πλ. Θεάτρου 3)
Δε-Πα: 18:00 & 18:45, Σα-Κυ: 18:00, 18:45 & 19:30

Στη μαγεία μιας ονειρικής πολυμεσικής εγκατάστασης, με στοιχεία από ινδονησιακό θέατρο σκιών, κινηματογράφο και 3D animation, μια τίγρη τραγουδά την ιστορία της Σιγκαπούρης, συνομιλώντας με έναν εκπρόσωπο της αποικιοκρατίας, που τόσο την έχει καθορίσει. Ποια είναι τελικά η ιστορία που γνωρίζουμε και πώς έχει κατασκευαστεί; Σε τι βασίζονται οι αντιλήψεις μας;
O Σιγκαπουριανός Χο Τζου Νύεν είναι ένας πολύ ξεχωριστός δημιουργός, που χρησιμοποιεί διάφορες καλλιτεχνικές πρακτικές για να σχολιάσει την ιστορία και τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται, μεταδίδεται και, εν τέλει, διαμορφώνει τη ζωή και τις αντιλήψεις μας. Το One or Several Tigers, βαθύ σχόλιο πάνω στην ιστορία της Σιγκαπούρης, είναι το πέμπτο και τελευταίο έργο μιας σειράς που αντλεί τη θεματολογία της από την Τίγρη της Μαλαισίας – μια μορφή που κυριαρχεί ως πολύ ισχυρό σύμβολο στις παραδόσεις, τις δοξασίες και τις θρησκείες όλης της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πρόκειται για μια πολυμεσική εγκατάσταση, με στοιχεία από το ινδονησιακό θέατρο σκιών με μαριονέτες, τον κινηματογράφο και το 3D animation, ένα σύγχρονο παλίμψηστο διαφορετικών τεχνικών κατασκευής της κινηματογραφικής εικόνας, από την Ανατολή και τη Δύση, το οποίο ο Χο Τζου Νύεν χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά για να συμπυκνώσει περίπλοκες αφηγήσεις σε εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από όνειρα.
Το έργο αναφέρεται σε ένα φανταστικό περιστατικό του 1835, το οποίο εκκινεί έναν τελετουργικό, μουσικό και κινητικό διάλογο ανάμεσα στην Τίγρη και τον George Drumgoole Coleman, τον πρώτο Επόπτη Δημοσίων Έργων της βρετανικής αποικιακής διοίκησης των Ινδιών στη Σιγκαπούρη. Στο περιστατικό εμπλέκονται επίσης κάποιοι Ινδοί κατάδικοι, που χρησιμοποιούνταν καταναγκαστικά ως φθηνά εργατικά χέρια στα δημόσια έργα της βρετανικής αποικιοκρατίας. Αν ο Επόπτης αντιπροσωπεύει την άτεγκτη λογική και την εξουσία των κατακτητών, η Τίγρη εκπροσωπεί τις αδάμαστες δυνάμεις της φύσης και της ζωής. Ο θεατής, τοποθετημένος ανάμεσα στις δύο κυρίαρχες φιγούρες, γίνεται μάρτυρας μιας υπνωτιστικής εμπειρίας που γκρεμίζει τα όρια ανάμεσα στο ανθρώπινο και το ζωώδες, τη λογική και τη μαγεία, την ιστορία και τις παραδόσεις.

Συντελεστές

Σενάριο, σκηνοθεσίες, μοντάζ, σχεδιασμός εγκατάστασης: Ho Tzu Nyen
Μουσική, φωνητικά, κινήσεις: Vindicatrix
Διεύθυνση πρότζεκτ: Stephanie Goh
3D σκαναρίσματα, 2D & 3D animation, σύνθεση βίντεο: Vividthree Productions
3D μοντελοποίηση, σύλληψη κίνησης & 3D animation: Mimic Productions
Τεχνική διεύθυνση, σχεδιασμός φωτισμών και εγκατάστασης: Andy Lim
Διεύθυνση παραγωγής, προγραμματισμός κέντρου αυτοματοποίησης: Yap Seok Hui
σχεδιασμός ήχου, ηχοληψία: Jeffrey Yue
Θέατρο σκιών: Hadi Sukirno
Παραγωγή & βοηθός (λήψεις ζωντανής δράσης): Fran Borgia
Διεύθυνση φωτογραφίας (λήψεις ζωντανής δράσης): Amandi Wong
Τεχνικός συντονισμός: Steve Kwek
Παραγωγή περιοδείας: Tzu + ARTFACTORY
Ηθοποιοί: Mia Md Rasel, Md Mohosin, Chandra Roy Liton, Kathirvel Raja Kumar, Palamppan Kannan, Govindarasu Karuppaiah, Kuppan Ayyanar
Μετάφραση: Γιάννης Καλιφατίδης

Ανάθεση του Haus der Kulturen der Welt
Με την υποστήριξη του National Arts Council της Σιγκαπούρης και του Singapore International Foundation

Βασισμένο σε μια προηγούμενη ανάθεση (2 or 3 Tigers) του Asia Culture Centre Creation και του Institute of Asian Culture Development, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γραφείου για την Πόλη-Άξονα της Ασιατικής Κουλτούρας, της Δημοκρατίας της (Νότιας) Κορέας.

Πληροφορίες

Onassis Fast Forward Festival 5 – Athens

Εντός & Εκτός Στέγης

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

12-16 Μαΐου 2018

Διάρκεια 30 λεπτά

Στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους

Εισιτήρια

Κανονικό: 10 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 8 €
Κάτοικος Γειτονιάς, Παρέα 10+ άτομα: 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ, Συνοδός: 5 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

edit by: Ανδρέας
28 September 2018 23:51:05.